OVERLAP

 

“Bro aku pening betul la gaji aku asyik tak cukup je bila time gaji..macam mana aku nak buat simpanan macam ni...nak buat kira-kira pun susah ni.

.

Abu : Hutang ko banyak sangat ke?

.

Kasim : Aku punya komitment tinggi sangat ni, banyak sangat potongan dalam   payslip aku.

.

Abu : Pinjaman ko banyak sangat tu yang ko susah nak buat simpanan, dalam payslip pun Nampak tak cantik sebab banyak potongan.

.

Kasim : Itu la, aku pun tak tau macam mana aku nak buat kira-kira bila time gaji, nk tunggu hutang habis lambat lagi ni…

.

Abu : Ko pernah dengar tak perkataan overlap?

.

Kasim : Overlap? Tak pernah dengar la ape tu overlap?

.

Abu : Ok sini aku bagi tahu ko apa tu overlap, overlap bermaksud satu kan kesemua hutang menjadi satu…

.

Kasim : Haaa…. Boleh ke macam tu?

.

Abu : Boleh, dah ramai orang buat cara ni, ko tau tak dengan cara ni ko senang nak buat kira-kira bila time gaji, sebab kesemua hutang ko menjadi satu.

.

Kasim : Ouhhh..kira aku tak payah nak pening kepala la nak fikir banyak yang nak kena bayar.

.

Abu : Betul tu…ko Cuma focus pada satu loan je, haa.. senangkan ko nak buat kira-kira bukan tu je ko pun boleh la buat simpanan sikit lebihan duit gaji ko…apa kata ko cuba buat dekat koperasi ukhwah dulu aku buat dekat sana..

.

Kasim: ok bro, terima kasih!

.

Abu : sama-sama.

.

Siti Malissa|www.pinjamanperibadi-hq.com

.

https://pembiyaanperibadibank.blogspot.com/

.

Sebarang Pertanyaan Boleh tekan link di bawah..

http://www.wasap.my/0122898091/SAYA+BERMINAT

#koperasikobeta

#koperasiukhwah

#koperasikoputri

#pinjamanperibadikerajaan

#pinjamankoperasi

#rendahkankomitment

#nakpayslipcantik

#pinjamanislamichq

#koperasiukhwahmalaysiaberhad


Comments

Popular posts from this blog

Peniaga berputih mata ditipu oleh syarikat 'pemberi pinjaman'